In dit recept stelt Nigella Lawson een vereenvoudigde versie van een Franse klassieker voor: kip met dragon. Deze fantastische combinatie is een ware klassieker die je met behulp van dit snelle recept vlotjes op een doordeweeks dag op tafel tovert. Serveer met bijlagen naar wens!
In dit recept stelt Nigella Lawson een vereenvoudigde versie van een Franse klassieker voor: kip met dragon. Deze fantastische combinatie is een ware klassieker die je met behulp van dit snelle recept vlotjes op een doordeweeks dag op tafel tovert. Serveer met bijlagen naar wens!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 4 eetlepels knoflookolie
- 4 lente-uien
- 1 theelepel gedroogde dragon
- 4 kippenfilets
- 160 ml droge vermout of witte wijn
- 1 theelepel grof zeezout
- 120 ml room
- witte peper
- 4 theelepels vers gehakte dragon
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit de olie in een pan met deksel waar de kippenfilets net in passen.
- Snipper de lente-uien fijn en fruit samen met de gedroogde dragon even in de aromatische olie. Eén minuut volstaat.
- Voeg de kippenfilets toe en laat vijf minuten bakken. Mocht de lente-ui beginnen aanbranden: schraap van de bodem en schik op de filets.
- Draai de kippenfilets om en blus met de vermout (of witte wijn). Breng zachtjes aan de kook en bestrooi met grof zeezout.
- Dek af en laat op een zacht vuur 10 minuten sudderen.
- Controleer of de kippenfilets zeker gaar zijn. Haal ze uit de pan en houd warm.
- Roer de room door het resterende kookvocht en breng aan de kook. Laat inkoken tot een smeuïge saus.
- Werk de saus af met witte peper en het merendeel van de vers gesnipperde dragon.
- Serveer de kippenfilets op warme borden, overgoten met een flinke lepel saus en afgewerkt met nog wat dragon. Serveer met bijlagen naar wens, smakelijk!
Recipe Notes
Geen idee wat je bij dit gerecht kan serveren? Geen stress, de smakelijke saus en malse kipfilets passen erg goed bij talloze bijgerechten. Van gekookte aardappelen tot pasta of frietjes. Van gestoomde groentjes tot een knapperige salade. Dit gerecht is een echte passe-partout!
Share this Recipe
Speak Your Mind