Lenterolletjes, ofwel springrolls, kennen we eerder als loempia's. De fijne rolletjes van deeg die in China traditioneel met nieuwjaar (in de lente) worden gemaakt en geserveerd. Dit hapje is allesbehalve een loempia, maar het principe is wel hetzelfde: fijngesneden groentjes in een rolletje. In plaats van deeg, werken voor dit originele en erg makkelijke hapje met gerookte heilbot; erg fijn en vol van smaak.
Lenterolletjes, ofwel springrolls, kennen we eerder als loempia's. De fijne rolletjes van deeg die in China traditioneel met nieuwjaar (in de lente) worden gemaakt en geserveerd. Dit hapje is allesbehalve een loempia, maar het principe is wel hetzelfde: fijngesneden groentjes in een rolletje. In plaats van deeg, werken voor dit originele en erg makkelijke hapje met gerookte heilbot; erg fijn en vol van smaak.
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Ingrediënten
- 0,5 wortel geschild
- 0,25 courgette
- 0,25 komkommer
- 0,5 groene selderstengel
- 150 gram gerookte heilbot erg fijne plakjes
- peper en zout
- olijfolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Was de groentjes en snijd ze even lang (zo'n 6 centimer). Snijd ze vervolgens in erg fijne reepjes (julienne).
- Verdeel de dunne plakjes heilbot zodat je het gewenste aantal rolletjes kan maken. Je kan de plakjes naar wens bijsnijden of scheuren.
- Leg op een uiteinde van elk plakje twee reepjes van elke soort groente (wortel, komkommer, courgette en selder). Bestrooi met een weinig peper, zout en enkele druppels olijfolie.
- Rol de groentjes samen in het stukje heilbot. Druk goed aan en zorg dat de groentjes mooi in het midden blijven. Smakelijk!
Notities
Je kan dit principe uiteraard kopiëren met andere ingrediënten. De gerookte heilbot kan je vervangen door gerookte zalm, spek, rauwe of gekookte ham,... Idem voor de groentjes. Zorg er evenwel voor dat de combinatie passend blijft. Bij zalm zijn groene en witte asperges bijvoorbeeld top, spek is dan weer erg lekker met boontjes en knolselder.
Deel dit Recept
Speak Your Mind