Authentiek stoofvlees van bij ons behoeft geen introductie meer. De verschillen tussen de hele recepten die je kan vinden zijn bovendien eerder subtiel. Piet Huysentruyt daarentegen kiest voor een opvallend ingrediënt: geen runds- maar varkensvlees! Omdat dit vlees wat vetter is, wordt het malser dan je ooit had durven dromen.
Authentiek stoofvlees van bij ons behoeft geen introductie meer. De verschillen tussen de hele recepten die je kan vinden zijn bovendien eerder subtiel. Piet Huysentruyt daarentegen kiest voor een opvallend ingrediënt: geen runds- maar varkensvlees! Omdat dit vlees wat vetter is, wordt het malser dan je ooit had durven dromen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 1 kg varkensstoofvlees
- 1 witte boterham
- 1 flesje Belgisch bruin bier Grimbergen, Chimay, Westmalle,...
- 1 flesje Belgisch roodbruin bier Rodenbach, Petrus,...
- 3 eetlepels bloem
- 2 uien
- mosterd
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Smelt een klontje boter in een. Schroei de stukken vlees in de bruisende boter, kruid met peper en zout.
- Schep de stukjes vlees in een kookpot.
- Blus de pan waar je het vlees in bakte met wat water. Roer alle aanbaksels los en voeg toe aan de pot.
- Bestuif het vlees met bloem en roer goed om.
- Snipper de uien in grove stukken en herhaal het proces: bak aan in de pan, doe in de put, roer alle aanbaksels los met water en voeg toe aan de pot.
- Overgiet het vlees met het bier en breng zachtjes aan de kook.
- Smeer de boter in met mosterd en leg op het stoofvlees.
- Laat het stoofvlees 45 minuten (of tot het vlees botermals is) pruttelen. Kruid indien nodig verder bij met peper en zout. Smakelijk!
Notities
Dit recept is een echt basisrecept: het is vrij eenvoudig en je kan er weinig mis mee doen. Dat neemt niet weg dat je gerust verder kan gaan door bijvoorbeeld een kruidentuiltje toe te voegen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind