Wie op zoek is naar een feestelijk hapje kan niet rond Sint-Jakobsvruchten. Ze zijn niet goedkoop, maar eenvoudig bereid en met talloze ingrediënten te combineren. De amuse in dit recept haalt inspiratie in het verre oosten: het sausje is gebasseerd op typisch Vietnamese technieken en smaakmakers.
Wie op zoek is naar een feestelijk hapje kan niet rond Sint-Jakobsvruchten. Ze zijn niet goedkoop, maar eenvoudig bereid en met talloze ingrediënten te combineren. De amuse in dit recept haalt inspiratie in het verre oosten: het sausje is gebasseerd op typisch Vietnamese technieken en smaakmakers.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- Sint-jakobsnoten
- 12 Sint-Jakobsvruchten
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel vissaus
- 2 cm gember geraspt
- 2 lente-uitjes
- arachide-olie
- Saus
- 400 ml water
- 250 ml sojasaus
- 4 steranijszaden
- 2 kaneelstokken
- 4 cm gember geraspt
- 75 gram rietsuiker
- 1 snuifje chili
- Afwerking
- 1 plantje koriander
- enkele takjes zeekraal
- 1 lente-ui
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Hak de teentjes knoflook fijn, rasp de gember en snipper de lente-ui. Meng samen met de vissaus en Sint-Jakobsnoten en laat een kwartiertje marineren.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat rustig reduceren tot een stroperig sausje.
- Verhit een scheutje arachide-olie. Bak de Sint-Jakobsnoten kort aan.
- Zeef de saus en kruid indien nodig naar smaak bij met peper/zout.
- Schik enkele Sint-jakobsnoten in een potje per persoon en lepel er wat saus over. Versier met enkele blaadjes koriander, een takje zeekraal en een reepje lente-ui. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind