Wie op zoek is naar een feestelijk hapje kan niet rond Sint-Jakobsvruchten. Ze zijn niet goedkoop, maar eenvoudig bereid en met talloze ingrediƫnten te combineren. De amuse in dit recept haalt inspiratie in het verre oosten: het sausje is gebasseerd op typisch Vietnamese technieken en smaakmakers.
Hak de teentjes knoflook fijn, rasp de gember en snipper de lente-ui. Meng samen met de vissaus en Sint-Jakobsnoten en laat een kwartiertje marineren.
Meng ondertussen alle ingrediƫnten voor de saus in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat rustig reduceren tot een stroperig sausje.
Verhit een scheutje arachide-olie. Bak de Sint-Jakobsnoten kort aan.
Zeef de saus en kruid indien nodig naar smaak bij met peper/zout.
Schik enkele Sint-jakobsnoten in een potje per persoon en lepel er wat saus over. Versier met enkele blaadjes koriander, een takje zeekraal en een reepje lente-ui. Smakelijk!