Gestoofde rode kool is een heuse klassieker bij herfst- en wintergerechten. Door het zachtjes te laten stoven met een paar appeltjes en fijne smaakmakers zorg je voor een hartverwarmend bijgerecht. In dit recept wordt er een extra grote scheut rode wijn toegevoegd, die aciditeit en kruidigheid past perfect bij rode kool!
Gestoofde rode kool is een heuse klassieker bij herfst- en wintergerechten. Door het zachtjes te laten stoven met een paar appeltjes en fijne smaakmakers zorg je voor een hartverwarmend bijgerecht. In dit recept wordt er een extra grote scheut rode wijn toegevoegd, die aciditeit en kruidigheid past perfect bij rode kool!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 1uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
1uur |
Ingredients
- 0,5 rode kool
- 1 ui
- 2 appelen
- 150 ml rode wijn
- 3 eetlepels balsamico
- 1 eetlepel Suiker
- 1 blad laurier
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstok
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui fijn. Stoof aan in een klontje boter in een grote kookpot.
- Versnijd de rode kool in fijne stukjes en voeg toe. Laat rustig aanbakken.
- Blus met de rode wijn en balsamico-azijn. Voeg ook laurier, kruidnagels en de kaneelstok toe.
- Schil de appels en versnijd in kleine blokjes. Voeg samen met de suiker toe aan de rode kool. Roer goed om en laat een uur zachtjes stoven.
- Werk naar smaak af met peper, zout en nootmuskaat. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind