De authentieke Italiaanse keuken staat garant voor heerlijke gerechten die barsten van smaak en toch eenvoudig zijn. De erg klassieke puttanesca-saus is daar een prachtig voorbeeld van. Met ansjovis, kappertjes en tomaten creëer je een onwaarschijnlijk lekkere saus die je doet dromen van de Middellandse Zee. Wist je trouwens dat de saus letterlijk "in de stijl van een prostituee" betekent? Het is immers een zoutig, pittig en goedkoop mààr niet te versmaden gerecht!
De authentieke Italiaanse keuken staat garant voor heerlijke gerechten die barsten van smaak en toch eenvoudig zijn. De erg klassieke puttanesca-saus is daar een prachtig voorbeeld van. Met ansjovis, kappertjes en tomaten creëer je een onwaarschijnlijk lekkere saus die je doet dromen van de Middellandse Zee. Wist je trouwens dat de saus letterlijk "in de stijl van een prostituee" betekent? Het is immers een zoutig, pittig en goedkoop mààr niet te versmaden gerecht!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 500 gram lange, fijne pasta spaghetti of linguini
- 4 teentjes look gepeld en in erg fijne stukjes gesneden
- 4 ansjovisfilets (in blik, gezouten) fijngesneden
- 2 rode pepertjes fijngesneden
- 250 gram kerstomaten gehalveerd
- 1 handvol zwarte olijven
- 1 eetlepel kappertjes op azijn
- 1 bosje basilicumblaadjes grofgehakt
- olijfolie
- geraspte Parmezaanse kaas naar wens
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de pasta aan kook in een ruime hoeveelheid water volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit ondertussen een ruime hoeveelheid olijfolie in een diepe pan. Fruit hier de stukjes knoflook met de fijngesneden ansjovis en chilipepertjes in. Verwijder op voorhand de zaadjes uit de pepertjes indien je geen te pikant resultaat wil.
- Voeg na een tweetal minuten de olijven toe. Roerbak tot de stukjes look goud-gelig worden en de stukjes ansjovis smelten.
- Voeg de gehalveerde kerstomaatjes en de eetlepel kappertjes toe. Schep ook een flinke lepel kookvocht van de pasta in de pan. Dek af en laat op een zacht vuur nog heel even pruttelen tot de kerstomaatjes zacht worden.
- Giet de pasta af maar bewaar nog een flinke schep kookvocht. Voeg dit kookvocht samen met de pasta toe aan de pan. Bestrooi met de verse basilicum en roer goed om.
- Serveer dadelijk, naar wens met wat vers geraspte Parmezaan. Smakelijk!
Recipe Notes
Je kan van deze pasta makkelijk een vegetarische variant maken door de ansjovis weg te laten. Anderzijds verlies je zo heel wat body en smaak in de saus. Voeg alleszins wat extra zout toe en werk met iets meer tomaten. Tot slot een leuke dresseertip: werk elk bord af met een appelkappertje (een extra groot kappertje, te vinden in elke supermarkt).
Share this Recipe
Speak Your Mind