Wie naar veel smaak en gezond op zoek is, hoeft niet verder te zoeken. De Britse topchef presenteert in dit recept een gezonde hap op basis van Zuid-Indische specialiteiten: veel kruiden, groentjes en malse stukjes vis. Deze balans tussen zacht en pittig zit nét goed in dit recept. Heerlijk met rijst of brood.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 25minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Pel de uien en snipper in erg fijne ringen. Fruit de ui in een ruime stoofpan in een scheutje olie.
- Voeg de kruiden toe (mosterdzaadjes, komijn en kurkuma). Laat even aanbakken tot de geuren goed vrij gekomen zijn. Voeg dan de gember en chili toe en laat rustig verder bakken.
- Overgiet met het blik kokosmelk en roer de tamarinde-pasta door de melk. Vul het blik met water, en voeg ook toe aan de pot.
- Kruid met peper en zout, breng daarna aan de kook.
- Voeg de aubergineblokjes toe van zodra de saus begint te pruttelen. Laat vijf minuten garen. Voeg dan de stukjes wortel toe en laat nog 10 à 15 minuten verder pruttelen.
- Kuis ondertussen de boontjes en halveer ze. Versnijd daarnaast de vis in hapklare stukken.
- Voeg de boontjes toe van zodra de saus goed begint in te dikken en de aubergine en wortel zacht geworden zijn. Laat 3 minuten garen.
- Voeg tot slot de stukken vis toe. Roer goed om en laat nog 3 à 4 minuten garen, tot de vis nét gekookt is.
- Kruid naar smaak af. Serveer met brood of rijst. Ook wat geroosterde kokos is heerlijk als topping. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind