VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.7/5 (3 votes cast)
Zuid-Indische viscurry (Gordon Ramsay)
Wie naar veel smaak en gezond op zoek is, hoeft niet verder te zoeken. De Britse topchef presenteert in dit recept een gezonde hap op basis van Zuid-Indische specialiteiten: veel kruiden, groentjes en malse stukjes vis. Deze balans tussen zacht en pittig zit nét goed in dit recept. Heerlijk met rijst of brood.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Pel de uien en snipper in erg fijne ringen. Fruit de ui in een ruime stoofpan in een scheutje olie.
  2. Voeg de kruiden toe (mosterdzaadjes, komijn en kurkuma). Laat even aanbakken tot de geuren goed vrij gekomen zijn. Voeg dan de gember en chili toe en laat rustig verder bakken.
  3. Overgiet met het blik kokosmelk en roer de tamarinde-pasta door de melk. Vul het blik met water, en voeg ook toe aan de pot.
  4. Kruid met peper en zout, breng daarna aan de kook.
  5. Voeg de aubergineblokjes toe van zodra de saus begint te pruttelen. Laat vijf minuten garen. Voeg dan de stukjes wortel toe en laat nog 10 à 15 minuten verder pruttelen.
  6. Kuis ondertussen de boontjes en halveer ze. Versnijd daarnaast de vis in hapklare stukken.
  7. Voeg de boontjes toe van zodra de saus goed begint in te dikken en de aubergine en wortel zacht geworden zijn. Laat 3 minuten garen.
  8. Voeg tot slot de stukken vis toe. Roer goed om en laat nog 3 à 4 minuten garen, tot de vis nét gekookt is.
  9. Kruid naar smaak af. Serveer met brood of rijst. Ook wat geroosterde kokos is heerlijk als topping. Smakelijk!