Een heerlijke klassieker zoals vol-au-vent kan je niet verbeteren, toch? Verbeteren is niet noodzakelijk wat Sandra Bekkari in dit recept doet, maar ze verzint wel een originele en bovenal stukken gezondere variant. De romige saus wordt vervangen door een even smeuïge bloemkool saus die uiteraard heel wat minder calorieën telt. Daarnaast is dit recept best eenvoudig en - in tegenstelling tot de authentieke klassieker - perfect klaar te maken op een goed half uurtje. De knapperige ovenfrietjes maken het gezonde festijn compleet. Benieuwd? Aan de slag!
Een heerlijke klassieker zoals vol-au-vent kan je niet verbeteren, toch? Verbeteren is niet noodzakelijk wat Sandra Bekkari in dit recept doet, maar ze verzint wel een originele en bovenal stukken gezondere variant. De romige saus wordt vervangen door een even smeuïge bloemkool saus die uiteraard heel wat minder calorieën telt. Daarnaast is dit recept best eenvoudig en - in tegenstelling tot de authentieke klassieker - perfect klaar te maken op een goed half uurtje. De knapperige ovenfrietjes maken het gezonde festijn compleet. Benieuwd? Aan de slag!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 10 krielaardappelen
- 800 ml groentebouillon
- 600 gram kippenhaasjes
- 2 bloemkolen in roosjes
- 1 ui gesnipperd
- 4 wortelen geschild en in ringetjes
- 400 gram champignons in partjes
- 2 blaadjes laurier
- 1 scheutje (rijst)melk
- 1 citroen
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de aardappelen en versnijd in frietjes (schellen hoeft niet). Schik op een ovenbakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng goed en schuif in een voorverwarmde oven (180°).
- Laat de frietjes gedurende een klein half uurtje garen en knapperig worden. Schep regelmatig om.
- Breng ondertussen de bouillon aan de kook en versnijd het vlees in grove/hapklare/willekeurige stukken.
- Pocheer de stukken kip (laat 5 à 10 minuutjes koken). Haal ze uit de bouillon, bewaar de bouillon en houd de stukken kip warm.
- Stoom tegelijkertijd de bloemkoolroosjes helemaal gaar. Geen stomer? Kook ze dan gaar op de traditionele manier, in lichtgezouten water.
- Verhit een scheutje olijfolie. Fruit de ui, voeg dan schijfjes wortel met de laurier toe. Voeg na een vijftal minuten de champignons toe. Roerbak tot de groentjes gaar zijn.
- Mix de gestoomde bloemkool fijn in een blender. Voeg een scheutje melk toe en zo'n 300 ml van de bouillon waarin de kippenhaasjes gebakken zijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verfris daarnaast met een beetje citroensap.
- Meng de stukjes kip met de gebakken groentjes (zonder de laurierblaadjes) onder de saus. Serveer met de knapperige frietjes en wat frisse sla naar wens. Smakelijk!
Notities
Je kan de vol-au-vent ook afwerken met wat gesnipperde peterselie en enkele erwtjes: nog meer gezond lekkers en je gerecht ziet er nog smakelijker uit!
Deel dit Recept
Speak Your Mind