Wel zin in sushi maar geen zin noch talent om deze verfijnde rijsthapjes volgens de regels van de kunst klaar te maken in een mooie rol? Geen paniek: je kan er ook een salade van maken die zeker zo lekker is en toch al het lekkers van typische sushi-ingrediënten combineert.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Laat daarna afkoelen.
- Meng ondertussen azijn, sojasaus en een beetje suiker tot een eenvoudige dressing.
- Versnijd de komkommer en verse zalm in hapklare, eerder fijne, stukjes.
- Verkruimel wat nori snippers tot grove stukjes.
- Meng de gemengde sla met de rijst, nori, stukjes komkommer en zalm.
- Verdeel de salade over kommetjes. Schik er enkele partjes avocado op en werk af sesamzaadjes, de dressing en nog wat nori. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind