Porties |
6personen |
Porties |
6personen |
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 500 gram spruitjes
- 2 aardappelen
- 1,5 liter kippenbouillon
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 200 gram gerookt spek
- 1 handvol peterselie gesnipperd
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snipper de sjalot in grove stukken. Fruit in een klontje boter in een ruime stoofpot.
- Kuis, indien nodig, de spruitjes (harde onderkant wegsnijden en buitenste blaadjes verwijderen). Voeg ze toe aan de gefruite sjalot.
- Laat de spruitjes even aanbakken tot ze net zacht beginnen te worden maar nog steeds een frisse, groene kleur hebben.
- Haal een paar spruitjes uit de pot en hou ze opzij voor de afwerking van de soep.
- Schil de aardappelen, versnijd in blokjes en voeg toe aan de spruitjes. Overgiet met de kippenbouillon.
- Bind tijm en laurier samen tot een kruidentuiltje. Leg het in de soep en laat nog twintig minuutjes zachtjes pruttelen.
- Versnijd ondertussen het spek in reepjes. Bak ze knapperig in een pan met antikleeflaag zonder vetstof. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.
- Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep fijn. Laat nog even doorkoken.
- Voeg de gebakken spekreepjes toe. Werk af met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
- Bestrooi net voor het opdienen met nog een paar hele spruitjes en vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind