Spaghetti met spekjes en oesterzwam (Sofie Dumont)? Het beste recept vind je hier! Spaghetti met spekjes en oesterzwam (Sofie Dumont)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Spaghetti met spekjes en oesterzwam (Sofie Dumont)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Spaghetti met spekjes en oesterzwam (Sofie Dumont)
Recept Afdrukken
De kunst van een smaakvolle, zuiderse pasta is het relatief eenvoudig houden en met pure, smaakvolle ingrediënten aan de slag gaan. Dat is exact wat Sofie Dumont doet in deze verrassende spaghetti met spekjes, oesterzwammen, tomaatjes en mozzarella. Op-en-top genieten!
Spaghetti met spekjes en oesterzwam (Sofie Dumont)
Recept Afdrukken
De kunst van een smaakvolle, zuiderse pasta is het relatief eenvoudig houden en met pure, smaakvolle ingrediënten aan de slag gaan. Dat is exact wat Sofie Dumont doet in deze verrassende spaghetti met spekjes, oesterzwammen, tomaatjes en mozzarella. Op-en-top genieten!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 25minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes en snipper de ui fijn. Plet de knoflook.
  2. Doe een scheut olijfolie in een ruime pan. Stoof de ui en knoflook aan. Voeg dan de reepjes oesterzwam toe. Laat even aanbakken, kruid met peper en zout.
  3. Versnijd het spek in reepjes. Lepel de oesterzwammen uit de pan en zet opzij, bak de spekreepjes in dezelfde pan goudbruin.
  4. Leg ondertussen de trostomaatjes in een ovenschaal. Hak de chilipeper fijn en voeg toe. Besprenkel met olijfolie en zout.
  5. Schuif de tomaatjes in een voorverwarmde oven (200°) en laat ze een tiental minuten warmen.
  6. Breng een ruime portie gezouten water aan de kook om de spaghetti te garen volgens de instructies op de verpakking.
  7. Versnijd de zongedroogde tomaatjes en de (uitgelekte) bol mozzarella in stukjes.
  8. Verhit een flinke scheut olijfolie in een steelpan. Fruit de blaadjes oregano tot ze krokant maar niet verbrand zijn.
  9. Meng alle ingrediënten door elkaar: pasta, oesterzwammen, spekjes, mozzarella met zongedroogde tomaatjes en oreganoblaadjes. Breng de pasta, indien nodig, verder op smaak met peper en/of zout.
  10. Besprenkel de pasta met de olie waar je de oregano in bakje en werk af met een trosje gepofte tomaatjes en flink wat Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*