Een gezonde salade is een welgekomen afwisseling voor elke Bourgondiër. Gezond kan ook lekker zijn, zeker indien je kiest voor delicieuze ingrediënten zoals gerookte zalm en grijze garnalen. Met wat knapperige groentjes erbij is je buikje zo gevuld.
Een gezonde salade is een welgekomen afwisseling voor elke Bourgondiër. Gezond kan ook lekker zijn, zeker indien je kiest voor delicieuze ingrediënten zoals gerookte zalm en grijze garnalen. Met wat knapperige groentjes erbij is je buikje zo gevuld.
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Ingrediënten
- 400 gram gerookte zalm
- 100 gram grijze garnalen
- 1 ijsbergsla
- 2 fijne wortelen
- 1 komkommer
- 1 zoete puntpaprika Kleur naar wens.
- 12 kerstomaatjes
- 4 kastanjechampignons Niet te groot.
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 rode ui
- 1 lente-ui
- 25 gram radijsscheuten
- gedroogde saladekruiden optioneel
- peper en zout optioneel
- olijfolie optioneel
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Hak de ijsbergsla in fijne reepjes en maak er in elk bord een flink bedje mee.
- Schil de wortelen en snijd in fijne reepjes van één à twee centimeter lang. Verwijder de zaadstrengen en zaadjes uit de paprika en snijd in reepjes zoals de wortelen. Verdeel evenredig over elk bord.
- Snijd de komkommer brunoise (in fijne blokjes), en verdeel ook weer over de borden. De fijne komkommerblokjes zorgen voor een frisse en sappige toets zonder de salade nat te maken.
- Halveer de kerstomaatjes en snijd de kastanjechampignons in fijne plakjes. Maak een afwisselende cirkel op de ijsbergslag langs de buitenzijde van elk bord.
- Indien je de salade graag extra op smaak brengt (peper/zout, kruidenmix en/of olijfolie), kan je nu al een eerste kruiding geven alvorens af te werken. Zo zijn de extra smaakmakers goed verdeeld over de hele salade.
- Rol per bord twee à drie vellen gerookte zalm grof op en zet ze samen in het midden, boven op de salade. Verdeel daarrond wat grijze garnalen en kappertjes. Let op dat je niet te veel azijn van de kappertjes rondstrooit, dat gaat snel domineren.
- Strooi enkele fijne ui-ringen (rode ui en lente-ui) nonchalant over de salade en werk af met een toefje radijsscheuten naast de zalm. Eventueel kan je nu ook nog wat finale smaakmakers (peper/zout, kruidenmix en/of olijfolie) toevoegen ter afwerking. Smakelijk!
Notities
Je kan de zalm en garnalen perfect vervangen door voorgebakken kip- of kalkoenreepjes. Ook lekker en nog steeds gezond. Mocht je wat meer variatie willen aanbieden: een lichte dressing (met fijne kruiden) past hier prima bij.
Deel dit Recept
Speak Your Mind