Servings | Prep Time | Cook Time |
8personen | 20minuten | 1uur |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de uien fijn, rasp (of versnijd) de rode kool in fijne stukjes/reepjes en versnijd de geschilde appels in blokjes.
- Smelt een klontje boter en fruit de ui.
- Voeg de geraspte rodekool en stukjes appel toe. Breng op smaak met peper, zout, suiker en de kruidnagels.
- Overgiet met de rode wijn en laat een uur rustig stoven op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
- Werk de rodekool af met een beetje natuurazijn. Voeg tot slot eventueel nog wat zout, peper en/of suiker toe naar wens. Lekker met gekookte aardappelen en vlees. Smakelijk!
Recipe Notes
Dit basisrecept is al iets uitgebreider dan traditioneel wordt voorgeschreven; de rode wijn en kruidnagels kan je achterwege laten. Anderzijds kan je voor nog meer smaak zorgen door extra kruiden zoals tijm, laurier,... toe te voegen.
Share this Recipe
|
Speak Your Mind