Servings | Prep Time | Cook Time |
1pizza | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
1pizza | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 1 rol pizzadeeg
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teentje look fijngehakt
- 100 ml tomatenpassata
- 50 gram gerookte zalm
- 0,5 avocado
- 4 kerstomaatjes in kwartjes gesneden
- 1 handvol gemalen kaas Gruyère of Emmental
- oregano gedroogd
- cayennepeper
- 1 takje koriander
- olijfolie
- peper en zout
Servings: pizza
Ingredients
Servings: pizza
|
Instructions
- Rol het deeg uit en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 220°.
- Stoof de gesnipperde sjalot met de fijngehakte teen look aan in een scheut olijfolie. Voeg de passata toe en laat even pruttelen. Werk naar smaak af met gedroogde oregano, peper, zout en een snuifje cayennepeper.
- Trek ondertussen de gerookte zalm in reepjes en versnijd de avocado in fijne maantjes.
- Smeer wat tomatensaus uit over de pizzabodem, overdrijf niet (dan wordt de bodem zompig). Verdeel de stukjes zalm, avocado en kerstomaat nonchalant over de pizza.
- Bestrooi met de gemalen kaas en werk tot slot af met nog wat oregano en enkele druppels olijfolie.
- Bak de pizza knapperig gedurende 10 à 15 minuten. Bestrooi net voor het opdienen met enkele blaadjes koriander. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind