Met pizza kan je nooit iets verkeerd doen. Jong en oud, winter of zomer, middag of avond? Pizza is altijd een succes. Het grootste voordeel is dan ook dat je er quasi alles op kan leggen. Zin in een extra zomerse pizza die op-en-top Italië is? Dan is deze pizza met malse stukjes kip en verse pesto wat je zoekt!
Servings | Prep Time | Cook Time |
1pizza | 20minuten | 10minuten |
Ingredients
Servings: pizza
|
Instructions
- Rol het deeg uit en verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking (of gebruik de pizza-functie als je oven daar over beschikt).
- Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn. Stoof samen met een snuifje chili aan in een scheutje olijfolie in een steelpan.
- Blus met de rode wijn en laat de alcohol even verdampen. Voeg dan de tomatenpassata toe en laat het tomatensausje nog eventjes pruttelen. Werk af met oregano, peper en zout.
- Versnijd ondertussen de kippenhaasjes en puntpaprika in hapklare stukjes. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Roer om en laat even rusten.
- Maak de verse pesto: doe pijnboompitjes, de blaadjes basilicum (bewaar er enkele voor de afwerking), Parmezaanse kaas en olijfolie in een vijzel of blender. Plet of mix tot een smeuïg sausje. Werk af met peper en zout naar smaak.
- Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem (de saus hoeft niet op, wees liever zuinig om een zompige pizza te vermijden).
- Scheur de buffelmozzarella in stukjes en verdeel over de pizza. Vervolg met de stukjes kip en paprika.
- Besprenkel de pizza met olijfolie en nog wat gedroogde oregano. Schuif in de oven en laat een vijftal minuten bakken. Haal dan uit de oven, verdeel er enkele toefjes pesto op en laat dan nog een vijftal minuten verder bakken.
- Serveer de pizza in hapklare stukken, bestrooid met enkele basilicumblaadjes en met de rest van de pesto als dipsaus. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind