Wie zin heeft in oerdegelijke kost om duimen en vingers bij af te likken, is bij Piet Huysentruyt altijd aan het juiste adres. De sympathieke West-Vlaamse kok weet als geen ander hoe je klassiekers op een geslaagde en toegankelijke manier bereid. In dit recept krijgt een typische steak-friet net iets meer door een pittig peperkorstje en een zalig sausje op basis van room en whisky.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Dep de randen van de steaks in de grofgemalen peper. Kruid bij met zout en laat de steaks op kamertemperatuur komen.
- Versnijd de aardappelen in frietjes. Bak ze voor op 140° en laat volledig afkoelen.
- Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de steaks naar wens.
- Haal de steaks uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Blus de pan met de whisky, water en rundsbouillon. Roer alle aanbaksels los en laat reduceren tot de helft.
- Voeg de room toe en laat de saus rustig pruttelen tot ze gebonden is. Werk af met peper en zout.
- Bak de frietjes af op 180° tot ze goudgeel en knapperig zijn.
- Versnijd de steaks in dikke plakken. Serveer met verse frietjes, een flinke lepel saus, gesnipperde peterselie en een frisse salade. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind