Ingrediënten
- 500 gram penne
- 8 sneetjes pancetta
- 300 gram bladspinazie
- 100 gram pecorino geraspt
- 4 eieren
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Porties:
Ingrediënten
Porties:
|
Instructies
- Spoel de spinazie en laat uitlekken. Snipper de ui en hak het teentje knoflook tot pulp.
- Breng een ruime portie gezouten water aan de kook om de pasta te garen.
- Verhit daarnaast een scheut olie in een ruime stoofpot. Fruit de gesnipperde ui met de lookpulp.
- Versnijd de plakjes pancetta in reepjes en voeg toe. Laat even aanbakken, roer regelmatig.
- Gaar de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Laat de pasta gerust een minuutje minder lang koken dan aangegeven.
- Kluts ondertussen de eieren samen met de vers geraspte kaas.
- Giet de gegaarde pasta af en laat even uitlekken (bewaar wat kookvocht voor de afwerking).
- Roer de uitgelekte pasta door de ui en pancetta, gevolgd door de spinazie. Roer goed door elkaar, de spinazie slinkt meteen.
- Voeg nog een kleine pollepel kookvocht toe (dat zorgt voor binding), roer om en haal van het vuur. Meng, al roerend, het ei-kaasmengsel door de pasta.
- Kruid af met flink wat zwarte peper en eventueel nog wat zout. Serveer meteen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind