VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Penne met spinazie en pancetta (Jeroen Meus)
Jeroen Meus, Vlaanderens favoriete tv-kok, is dol op een klassieke pasta carbonara. Dit recept is er een leuke variant op met pancetta en spinazie. Erg lekker én in een handomdraai klaar!
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Pasta
Keuken
Belgisch
,
Italiaans
,
Mediterraan
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 2 euro
,
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Varken
,
Vlees
Chef kok
Jeroen Meus
Niveau
Beginner
,
Gevorderd
Ingrediënten
500
gram
penne
8
sneetjes
pancetta
300
gram
bladspinazie
100
gram
pecorino
geraspt
4
eieren
1
teen
knoflook
1
ui
olijfolie
zwarte peper
zout
Instructies
Spoel de spinazie en laat uitlekken. Snipper de ui en hak het teentje knoflook tot pulp.
Breng een ruime portie gezouten water aan de kook om de pasta te garen.
Verhit daarnaast een scheut olie in een ruime stoofpot. Fruit de gesnipperde ui met de lookpulp.
Versnijd de plakjes pancetta in reepjes en voeg toe. Laat even aanbakken, roer regelmatig.
Gaar de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Laat de pasta gerust een minuutje minder lang koken dan aangegeven.
Kluts ondertussen de eieren samen met de vers geraspte kaas.
Giet de gegaarde pasta af en laat even uitlekken (bewaar wat kookvocht voor de afwerking).
Roer de uitgelekte pasta door de ui en pancetta, gevolgd door de spinazie. Roer goed door elkaar, de spinazie slinkt meteen.
Voeg nog een kleine pollepel kookvocht toe (dat zorgt voor binding), roer om en haal van het vuur. Meng, al roerend, het ei-kaasmengsel door de pasta.
Kruid af met flink wat zwarte peper en eventueel nog wat zout. Serveer meteen. Smakelijk!