Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 500 gram volkoren penne
- 400 gram gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 handvol pijnboompitjes
- 250 gram boerenkool
- 1 scheut droge witte wijn
- 4 dl room
- 1 eetlepel Porvençaalse kruiden gedroogd
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 snuifje chili
- 100 gram kerstomaten
- 100 gram diepvrieserwtjes
- 75 gram gemalen Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
- Parmezaanse kaas afwerking
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng een royale portie gezouten water aan de kook voor de pasta. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Haal de erwtjes alvast uit de vriezer zodat ze oppervlakkig kunnen ontdooien.
- Bak de spekreepjes ondertussen knapperig in een scheutje olie in een ruime, hoge pan waar alle ingrediënten in passen.
- Snipper de ui en teentjes knoflook fijn. Voeg samen met de pijnboompitjes toe aan het spek eenmaal goudbruin en laat even mee fruiten op een zacht vuur.
- Snipper de boerenkool (verwijder eventueel de hardste stelen) en voeg toe aan de pan. Roerbak door het spek.
- Blus na enkele minuten met een scheut witte wijn. Laat even uitkoken en zet dan onder met de room. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, paprikapoeder, chili, peper en zout. Laat rustig pruttelen tot een smeuïg sausje.
- Versnijd ondertussen de kerstomaatjes in schijfjes. Giet de gegaarde pasta af.
- Roer de schijfjes tomaat, erwtjes en pasta samen met de Parmezaanse kaas door de saus van spek en boerenkool. Roer goed maar voorzichtig om en laat nog even warmen.
- Serveer met extra Parmezaanse kaas naar wens. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind