Penne met spek en boerenkool? Het beste recept vind je hier! Penne met spek en boerenkool? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Penne met spek en boerenkool

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Penne met spek en boerenkool
Recept Afdrukken
Op een drukke werkdag gaat er niets boven een snelle, lekkere pasta waar je alle leeftijden mee kan plezieren. Dit recept zet je best in tijdens de herfst- en wintermaanden, dan is de ster van dit gerecht (boerenkool) optimaal!
Penne met spek en boerenkool
Recept Afdrukken
Op een drukke werkdag gaat er niets boven een snelle, lekkere pasta waar je alle leeftijden mee kan plezieren. Dit recept zet je best in tijdens de herfst- en wintermaanden, dan is de ster van dit gerecht (boerenkool) optimaal!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Breng een royale portie gezouten water aan de kook voor de pasta. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Haal de erwtjes alvast uit de vriezer zodat ze oppervlakkig kunnen ontdooien.
  3. Bak de spekreepjes ondertussen knapperig in een scheutje olie in een ruime, hoge pan waar alle ingrediënten in passen.
  4. Snipper de ui en teentjes knoflook fijn. Voeg samen met de pijnboompitjes toe aan het spek eenmaal goudbruin en laat even mee fruiten op een zacht vuur.
  5. Snipper de boerenkool (verwijder eventueel de hardste stelen) en voeg toe aan de pan. Roerbak door het spek.
  6. Blus na enkele minuten met een scheut witte wijn. Laat even uitkoken en zet dan onder met de room. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, paprikapoeder, chili, peper en zout. Laat rustig pruttelen tot een smeuïg sausje.
  7. Versnijd ondertussen de kerstomaatjes in schijfjes. Giet de gegaarde pasta af.
  8. Roer de schijfjes tomaat, erwtjes en pasta samen met de Parmezaanse kaas door de saus van spek en boerenkool. Roer goed maar voorzichtig om en laat nog even warmen.
  9. Serveer met extra Parmezaanse kaas naar wens. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*