Volgens Jeroen Meus is dit recept perfect om kinderen vis te leren eten. De smeuïge ovenschotel bestaat uit drie lekkere en eenvoudige laagjes: broccolipuree, stukjes zalm in een sausje en een krokant kaaskorstje. Ideale comfort food voor alle leeftijden.
Volgens Jeroen Meus is dit recept perfect om kinderen vis te leren eten. De smeuïge ovenschotel bestaat uit drie lekkere en eenvoudige laagjes: broccolipuree, stukjes zalm in een sausje en een krokant kaaskorstje. Ideale comfort food voor alle leeftijden.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 800 gram zalm
- 3 dl witte wijn
- 7 dl water
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 75 gram bloem
- 75 gram boter
- 1 scheutje room
- 0,5 citroen
- 700 gram broccoli
- 700 gram loskokende aardappelen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 150 gram gemalen kaas
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de ui in fijne stukjes en plet het teentje knoflook. Bak aan in een klontje boter in een ruime kookpot.
- Schil de aardappelen en versnijd in grove stukken. Voeg toe aan de kookpot.
- Laat een vijftal minuten aanbakken, roer regelmatig om.
- Versnijd de broccoli(s) in roosjes en voeg toe aan de kookpot. Overgiet met een flinke scheut water en voeg de laurierblaadjes toe.
- Dek af en laat 10 minuten garen op een zacht vuur. Neem dan het deksel weg en laat 5 minuten verder koken.
- Verwijder de laurierblaadjes en plet tot een stoemp. Kruid af met peper en zout. Zet de puree even opzij.
- Breng in een andere kookpot witte wijn met water aan de kook. Voeg takjes tijm, wat laurier, peper en zout toe.
- Laat de stukken vis 10 minuten garen op een zacht vuur.
- Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Roer er de bloem door en laat even inkoken.
- Haal de stukken zalm uit de pot. Zeef het kookvocht en voeg al roerend toe aan de roux. Blijf roeren en toevoegen tot je een smeuïge, gebonden saus hebt.
- Werk de saus verder af met een scheutje room, wat citroensap, peper en zout.
- Prak de geblancheerde stukken zalm in grove stukken en meng met ongeveer 1/4de van de saus. Bewaar de rest voor de afwerking of om extra op tafel te zetten.
- Lepel de broccolipuree in een ovenschaal en strijk glad. Schep daar de zalm met saus op en strijk wederom glad.
- Bestrooi de ovenschotel met de gemalen kaas. Zet onder de grill tot de kaas mooi gegratineerd is. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind