Of je nu helemaal zonder inspiratie zit of een lekkere klassieker zoekt: een omelet is altijd weer een uitstekende keuze! Het vraagt weinig werk en biedt bovendien heel wat opties. In dit vegetarische recept kiezen we voor groene asperges, cheddar, zure room en kerstomaatjes. Klaar in een handomdraai en lekker tafelen zonder zorgen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
2personen | 10minuten | 15minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snijd de harde uiteindes van de asperges. Blancheer ze in licht gezouten water. Laat daarna uitlekken.
- Klop ondertussen de eieren los met de zure room, gemalen cheddar en een flinke snuif peper/zout.
- Smelt een klontje boter in een pan met antikleeflaag. Versnijd de voorgekookte asperges in grove stukken en bak ze even aan op hoog vuur. Kruid met peper en eventueel nog een beetje zout.
- Overgiet met het eimengsel en roer even door elkaar.
- Schik de kerstomaatjes in het eimengsel en laat de omelet enkele minuten op een matig vuur en onder deksel bakken.
- Haal het deksel weg laat nog een paar minuten zonder deksel verder garen tot perfectie: onderaan mooi goudbruin, bovenaan uitgekookt maar mals en luchtig.
- Serveer de omelet rechtstreeks uit de pan, bestrooid met vers gesnipperde peterselie. Lekker met (bruin) brood of gewoon zo. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind