Of de zon nu weldadig schijnt, of je er net extra hard naar snakt: dit gezonde recept van Pascale Naessens is de oplossing. Het is al vaak vastgesteld dat het mediterraanse dieet het gezondste is, dit snelle ovengerecht is daar een prima bewijs van.
Of de zon nu weldadig schijnt, of je er net extra hard naar snakt: dit gezonde recept van Pascale Naessens is de oplossing. Het is al vaak vastgesteld dat het mediterraanse dieet het gezondste is, dit snelle ovengerecht is daar een prima bewijs van.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 600 gram stevige, witte vis
- 2 kleine courgettes
- 2 kleine venkelknollen
- 4 tomaten
- 2 uien
- 2 Knoflookteentjes
- 2 biologische citroenen
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 240 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui en de knoflook fijn terwijl je de oven voorverwarmt op 180°.
- Versnijd de courgette in stukjes van ongeveer één centimeter groot, de tomaten in partjes en de venkelknollen in fijne reepjes (bewaar het groen van de venkel voor de afwerking).
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook. Voeg dan courgette en venkel toe, roerbak gedurende drie minuten. Werk af met peper, zout en Provençaalse kruiden.
- Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de tomaten toe, roer om en breng op een zacht vuur aan de kook.
- Kruid de stukken vis met peper en zout. Schik ze tussen de groenten en schuif de pan in de oven (of doe alles eerst in een ovenschaal). Laat ongeveer 10 minuten bakken.
- Werk af met wat zeste van citroen, peterselie en het lof van de venkelknollen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind