Zowel een slowcooker als de rijkelijke Marokkaanse keuken zullen na het klaarmaken van dit recept gaan geheimen meer hebben voor jou. Nigella combineert talloze ingrediënten die heel typisch in Marokko zijn, wat een verfijnd en authentiek gerecht oplevert. Door alles te bereiden in een slowcooker geeft ze alle smaken de kans om zich helemaal te ontwikkelen.
Zowel een slowcooker als de rijkelijke Marokkaanse keuken zullen na het klaarmaken van dit recept gaan geheimen meer hebben voor jou. Nigella combineert talloze ingrediënten die heel typisch in Marokko zijn, wat een verfijnd en authentiek gerecht oplevert. Door alles te bereiden in een slowcooker geeft ze alle smaken de kans om zich helemaal te ontwikkelen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 15minuten | 4uur |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 15minuten |
Kook Tijd |
4uur |
Ingrediënten
- 8 kippendijen
- 1 ui
- 2 geconserveerde citroenen
- 800 gram kikkererwten (blik)
- 2 theelepels komijnzaadjes
- 1 theelepel gemalen gember
- 1 stok Kaneel
- 1 snuif saffraandraadjes
- 500 ml kippenbouillon
- 50 gram gele rozijnen
- 70 gram groene olijven ontpit
- 1 bosje koriander (opdienen)
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snipper de ui extra fijn. Hak de geconserveerde citroenen in grove stukken.
- Spoel de kikkererwten en laat even uitlekken.
- Doe de kippenbouten in de slowcooker. Vul aan met alle overige ingrediënten.
- Roer goed om en laat 4 uur op de zachte stand garen in je slowcooker.
- Zet de slowcooker daarna af en laat nog een kwartiertje rusten zonder deksel.
- Haal dan de kippendijen uit het stoofpotje. Verwijder het vel en de botten. Verscheur het vlees in nonchalante stukken en voeg terug toe.
- Bestrooi net voor het opdienen met flink wat koriander. Ideaal met couscous of brood, smakelijk!
Notities
Heb je geen slowcooker of onvoldoende tijd? Je kan dit gerecht ook gewoon in de oven klaarmaken. Gebruik een tajine of stevige kookpot met deksel en bak de gesnipperde ui eerst even aan. Voeg dan alle ingrediënten toe en laat afgedekt één uur garen op 175°, tot de kippendijen helemaal gaar zijn. Je kan de kippendijen overigens ook vervangen door stukjes kipfilet, mocht dat makkelijker zijn. Het levert echter niet dezelfde volle, rijkelijke smaak op.
Deel dit Recept
Speak Your Mind