Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 40minuten | 30minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan of kookpot. Fruit de gesnipperde ui, knoflook en chilipeper (verwijder de zaadjes als het niet te pittig mag zijn).
- Voeg het tomatenconcentraat toe en laat even aanbakken. Blus daarna met de witte wijn (of rode wijn, dat geeft een krachtiger resultaat). Laat droogkoken.
- Overgiet met de tomatenblokjes (spoel de blikken uit met een beetje water en voeg ook toe) en voeg een kruidentuiltje van tijm, laurier en rozemarijn toe.
- Werk de tomatensaus af met een beetje suiker, peper en zout. Laat sudderen op laag vuur. Verwijder daarna het kruidentuiltje en mix fijn.
- Spoel de spinazie en laat goed uitlekken terwijl de tomatensaus pruttelt.
- Smelt in een pan een klontje boter. Breng de boter op smaak door het teentje look op een vork te prikken en in de hete boter te roeren.
- Stoof de spinazie in de boter en duw daarna in een zeef zo goed mogelijk uit. Laat rusten.
- Maak de kaassaus door de boter te smelten en de bloem er onder te roeren. Laat even opdrogen zodat de bloemsmaak verdwijnt.
- Giet al roerend de melk erbij tot een dikke saus. Werk af met de gemalen kaas, nootmuskaat, peper en zout.
- Schep op de bodem van een ovenschaal een beetje tomatensaus. Leg daar een eerste laag lasagne-vellen op.
- Bedek die laag met gekookte ham en spinazie. Leg daar dan weer lasagne-vellen op.
- Overgiet met een laagje kaassaus en bedek wederom met pasta. Werk nu verder volgens hetzelfde systeem (tomatensaus - pasta - ham/spinazie - pasta - kaassaus - pasta - ...) tot alle ingrediënten opgewerkt zijn. Eindig met een laag tomatensaus.
- Bestrooi royaal met gemalen kaas en dek af met aluminiumfolie. Laat 10 minuten bakken op 180° met de folie, daarna 30 minuten zonder.
- Serveer met verse rucola en een glaasje rode wijn. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind