Kotelet met broccolistoemp (Colruyt)? Het beste recept vind je hier! Kotelet met broccolistoemp (Colruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Kotelet met broccolistoemp (Colruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kotelet met broccolistoemp (Colruyt)
Recept Afdrukken
Vandaag op het menu: gewoon lekker! Het receptenteam van Colruyt maakt in dit recept immers iets heel doorsnee Belgisch maar daarom niet minder lekker klaar. "Gewoon", op de best mogelijke manier: koteletten met broccolistoemp. Perfecte boerenkost voor elke dag.
Kotelet met broccolistoemp (Colruyt)
Recept Afdrukken
Vandaag op het menu: gewoon lekker! Het receptenteam van Colruyt maakt in dit recept immers iets heel doorsnee Belgisch maar daarom niet minder lekker klaar. "Gewoon", op de best mogelijke manier: koteletten met broccolistoemp. Perfecte boerenkost voor elke dag.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Versnijd de broccoli's in kleine roosjes, de stelen in kleine stukjes.
  2. Schil de aardappelen en versnijd in gelijke delen,
  3. Breng de stukjes aardappel aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water. Voeg na 10 minuten de stukjes broccoli samen met het fijngesneden teentje look toe en laat nog 10 minuten verder koken.
  4. Smelt ondertussen wat boter in een braadpan. Bak de koteletten langs elke kant goudbruin, kruid met peper en zout. Verlaag daarna het vuur en laat nog enkele minuutjes verder garen.
  5. Rooster, terwijl het vlees verder gaart, de pijnboompitjes goudbruin in een pan met antikleeflaag.
  6. Haal de koteletten uit de pan en houd warm onder wat aluminiumfolie. Blus de hete pan met 2 dl water en roer de sausbinder door. Werk de saus af naar smaak met peper en zout.
  7. Giet de gegaarde aardappelen en broccoli af. Stamp tot puree. Roer er een klontje boter en een scheutje melk door. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  8. Serveer de puree op warme borden. Schik er het vlees naast, lepel er wat saus over en bestrooi tot slot met de geroosterde pijnboompitten. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*