Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 400 gram kippenblokjes
- 1 eetlepel droge Sherry
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 teentjes look gepeld en geplet
- 1 ei
- peper
- 60 gram maizena
- arachideloie
- 0,5 liter ananassap
- 100 ml Suiker
- 50 ml ketchuo
- 50 ml azijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 groene peper grof gehakt
- 3 paprika's
- 100 gram soajsascheuten
- 1 ui
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng 3 eetlepels sojasaus met één eetlepel Sherry, één ei, een flinke snuif peper, de geplette teentjes look en de maïzena. Roer goed om met een garde.
- Voeg de kippenblokjes toe en laat eventjes marineren. Snijd ondertussen de paprika's en ui in grove stukken.
- Verhit een flinke scheut arachideolie in een ruime, hoge pan. Bak de kippenblokjes al roerend aan totdat ze kleuren en de maïzena begint uit de drogen.
- Blus met het ananassap. Leng aan met water tot de stukjes kip helemaal ondergedompeld zijn. Voeg de suiker toe en breng aan de kook zonder deksel. Roer regelmatig.
- Voeg de ketchup, azijn, nog een extra scheut sojasaus en de gehakte groene peper toe. Laat gedurende een uur inkoken en indikken op een zacht vuur zodat de kip lekker mals wordt.
- Voeg één kwartier voor opdienen de stukken paprika, ui en sojascheuten toe en laat meegaren.
- Controleer net voor het opdienen of de balans goed zit (zoet: suiker, zout: sojasaus, zuur: azijn) en werk af naar smaak. Serveer met rijst of noedels. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind