Om veel groentjes te verwerken is een stoofpotje ideaal. Dit eenvoudige stoofpotje met Mediterrane invloeden is rijk aan smaak en is toch erg eenvoudig om klaar te maken. De sappige varkensblokjes maken het helemaal af, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.
Om veel groentjes te verwerken is een stoofpotje ideaal. Dit eenvoudige stoofpotje met Mediterrane invloeden is rijk aan smaak en is toch erg eenvoudig om klaar te maken. De sappige varkensblokjes maken het helemaal af, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 250 gram varkensblokjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 400 gram kikkererwten (blik)
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel oregano
- 1 scheut witte wijn
- 400 gram tomatenstukjes (blik)
- 1 blokje bouillon kip, groente of rund
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de varkensblokjes op kamertemperatuur komen. Kruid royaal met peper en zout.
- Verhit een stoofpot of ruime pan (sauteuse). Bak de varkensblokjes kort maar krachtig aan in een scheut olijfolie: kleuren volstaat.
- Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
- Snipper de ui en knoflook. Fruit in de stoofpot (voeg eventueel een beetje verse olie toe).
- Versnijd de rode paprika en courgette in grove stukken. Voeg toe aan de pot.
- Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ook toe. Kruid de groentjes met paprikapoeder, komijn, oregano, peper en zout.
- Blus met een flinke scheut witte wijn. Laat even verdampen.
- Overgiet met de tomatenstukjes. Vul het blik terug met water en voeg samen met het blokje bouillon toe.
- Laat het stoofpotje pruttelen tot alle groentjes gaar zijn en de saus begint in te dikken.
- Voeg net voor het opdienen de stukjes vlees terug toe en laat nog heel even warmen.
- Werk af met peterselie. Lekker met brood of pasta. Smakelijk!
Deel dit Recept
Ga ik inplannen in m’n weekmenu maar het vlees vervangen door vegetarische wokreepjes.