Fans van Sandra Bekkari zullen opnieuw vrolijk worden van dit heel volledige en voedzame recept: met magere kalkoen- en paprikareepjes maakt ze een klassieke gyros, aangevuld met zilverrijst en erwtjes. Het resultaat is, zoals je van Sandra mag verwachten, enorm smaakvol en compleet zonder ongezond te worden.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Start met het bereiden van de marinade. Versnijd de paprika's en uien in fijne reepjes. Pers de knoflook.
- Doe de groentjes samen met alle smaakmakers voor de marinade in een ruime mengkom. Roer goed door elkaar.
- Versnijd de kalkoenfilet in reepjes. Roer door de marinade en laat rusten.
- Breng de groentebouillon aan de kook. Gaar de builtjes zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking (reken op zo'n 20 minuten).
- Roerbak de gemarineerde kalkoenreepjes in een scheutje olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
- Overgiet de kalkoenreepjes met de tomatenpassata en laat nog een minuutje doorkoken.
- Voeg diepgevroren erwtjes voor de laatste twee minuten gaartijd toe aan de rijst.
- Serveer de gyros met de zilvervliesrijst. Werk de bordjes af met gesnipperde lente-ui. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind