Een pastasalade past op talloze gelegenheden en biedt een simpele manier om veel variatie in je weekmenu aan te brengen. Of het nu als lunch of bijgerecht op een gezellige barbecue is, deze pasta werkt altijd. De fijne pasta (orzo) lijkt op rijstkorrels en combineert lekker met typische Italiaanse smaakmakers. Genieten maar!
Een pastasalade past op talloze gelegenheden en biedt een simpele manier om veel variatie in je weekmenu aan te brengen. Of het nu als lunch of bijgerecht op een gezellige barbecue is, deze pasta werkt altijd. De fijne pasta (orzo) lijkt op rijstkorrels en combineert lekker met typische Italiaanse smaakmakers. Genieten maar!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 400 gram orzo
- 2 blokjes pastabouillon of met tuinkruiden
- 100 gram mozzarellabolletjes
- 200 gram kerstomaatjes
- 1 komkommer
- 1 handvol pijnboompitjes
- 50 gram rucola
- 1 plantje basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng een flinke portie water met de bouillonblokjes aan de kook.
- Gaar de orzo volgens de instructies op de verpakking. Giet eenmaal al dente tijdig af zodat de pasta niet papperig wordt. Roer er een royale scheut olijfolie door en zet opzij.
- Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Halveer de kerstomaatjes (of in kwartjes indien ze best groot zijn).
- Snijd de komkommer in de lengte door, lepel de zaadlijst er uit en versnijd in halve maantjes.
- Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en hak fijn. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking.
- Roer alle ingrediënten door de afgekoelde pasta. Breng verder op smaak met wat peper, zout en nog een scheutje olijfolie. Versier met basilicum en serveer. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind