VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Italiaanse salade met orzo
Een pastasalade past op talloze gelegenheden en biedt een simpele manier om veel variatie in je weekmenu aan te brengen. Of het nu als lunch of bijgerecht op een gezellige barbecue is, deze pasta werkt altijd. De fijne pasta (orzo) lijkt op rijstkorrels en combineert lekker met typische Italiaanse smaakmakers. Genieten maar!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng een flinke portie water met de bouillonblokjes aan de kook.
  2. Gaar de orzo volgens de instructies op de verpakking. Giet eenmaal al dente tijdig af zodat de pasta niet papperig wordt. Roer er een royale scheut olijfolie door en zet opzij.
  3. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Halveer de kerstomaatjes (of in kwartjes indien ze best groot zijn).
  4. Snijd de komkommer in de lengte door, lepel de zaadlijst er uit en versnijd in halve maantjes.
  5. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en hak fijn. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking.
  6. Roer alle ingrediƫnten door de afgekoelde pasta. Breng verder op smaak met wat peper, zout en nog een scheutje olijfolie. Versier met basilicum en serveer. Smakelijk!