Limoncello kent elke lekkerbek als een eenvoudig maar lekker aperitiefje op basis van citroenen uit Italië. Minder bekend is dat je hier ook prima mee kan koken, vooral als marinade zorgt het zoete drankje voor fijne smaaktoetsen. In dit klassieke recept uit de Italiaanse mama's hun keuken gaan we aan de slag met eend.
Limoncello kent elke lekkerbek als een eenvoudig maar lekker aperitiefje op basis van citroenen uit Italië. Minder bekend is dat je hier ook prima mee kan koken, vooral als marinade zorgt het zoete drankje voor fijne smaaktoetsen. In dit klassieke recept uit de Italiaanse mama's hun keuken gaan we aan de slag met eend.
Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
4personen | 10minuten | 15minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time | Passive Time |
15minuten | 30minuten |
Ingredients
- 2 eendenborsten Met vel, zo'n 500 gram per stuk.
- 3 citroenen
- 250 ml limoncello
- 500 gram rucola
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 400 gram pasta Soort wens.
- 1 eetlepel basilicum gedroogd
- 1 klontje boter
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snijd de vetkant van de eendenborsten met een scherp mesje in een ruitjespatroon. Bestrooi langs alle kanten met wat peper en zout en wrijf goed in. Leg in een kom.
- Schil twee citroenen met een dunschiller. Doe de schillen bij de eend en knijp de rest van de citroenen goed uit. Zet verder onder met de limoncello. Dek af en laat minstens een half uur rusten in de koelkast. Draai nu en dan even om. Hoe langer de marinade, hoe intenser de smaak.
- Breng de pasta aan de kook volgens de instructies op de verpakking in een royale hoeveelheid gezouten water. Haal ondertussen de eendenborsten uit de marinade en laat even op kamertemperatuur komen. Bestrooi nogmaals met wat peper en zout.
- Verhit een braadpin en bruin de pijnboompitjes. Haal ze uit de pan en houd opzij. Verhit in dezelfde pan het klontje boter met een scheutje olijfolie en schroei de eend langs de vetkant. Laat even braden op een hoog vuur tot het vet mooi bruin is geworden en draai om. Doe hetzelfde met de andere kant.
- Schenk de marinade bij het vlees en laat nog even langs elke kant sudderen. Snijd de laatste citroen in dunne plakjes en leg ze op het vlees. Zet de pan (of giet over in een ovenschaal) in een voorverwarmde oven van 200° en laat het vlees nog een tiental minuutjes garen.
- Laat het vlees nog even rusten in de oven of onder een stukje aluminiumfolie. Meng ondertussen de rucola met de pijnboompitjes, een tweetal eetlepels olijfolie, wat peper en wat zout.
- Giet de pasta af en breng verder op smaak met een beetje olijfolie, wat zwarte paper en de gedroogde basilicum. Snijd de eend in dikke plakjes en serveer dadelijk met de pasta, rucola en wat saus. Smakelijk!
Recipe Notes
De pasta kan je perfect vervangen door rijst, aardappelen,... Alles past bij dit eenvoudige maar lekkere recept.
Share this Recipe
Speak Your Mind