Al wie graag koekjes bakt, weet dat daar helaas ook wel wat boter en suiker bij komt kijken. Lekker, maar niet echt gezond dus. Dit recept zorgt voor een goede middenweg, met havermout kan je immers lekkere koekjes maken die een pak gezonder zijn. Bovendien zijn ze erg makkelijk te maken!
Al wie graag koekjes bakt, weet dat daar helaas ook wel wat boter en suiker bij komt kijken. Lekker, maar niet echt gezond dus. Dit recept zorgt voor een goede middenweg, met havermout kan je immers lekkere koekjes maken die een pak gezonder zijn. Bovendien zijn ze erg makkelijk te maken!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Instructies
- Klop de boter op met het snuifje zout en de suiker.
- Roer de eieren zachtjes door de opgeklopte boter. Meng daarna de bloem en havermout er door.
- Kneed het deeg, voeg eventueel een beetje melk toe om het deeg soepelder te maken.
- Meng de rozijnen onder het deeg, roer er eventueel ook het amandelpoeder onder (dit geeft wat meer smaak aan de koekjes, maar is niet noodzakelijk).
- Maak koekjes van het beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat enkele centimeters tussen.
- Laat de koekjes op 180° gedurende een kwartiertje bakken. Laat daarna afkoelen op een rooster. Smakelijk!
Notities
Met dit recept kan je leuk variëren: voeg bijvoorbeeld honing toe of gebruik veenbessen in plaats van rozijnen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind