Wie december zegt, zegt kerstmarkten! Niets gezelliger dan je kille handen warmen aan een heerlijk hete kop glühwein. Deze traditionele warme drank is wereldwijd beroemd en bovendien makkelijk zelf te maken. Er bestaan talloze varianten, met dit eenvoudige receptje ben je zeker van een lekker resultaat zonder al te veel gedoe.
Wie december zegt, zegt kerstmarkten! Niets gezelliger dan je kille handen warmen aan een heerlijk hete kop glühwein. Deze traditionele warme drank is wereldwijd beroemd en bovendien makkelijk zelf te maken. Er bestaan talloze varianten, met dit eenvoudige receptje ben je zeker van een lekker resultaat zonder al te veel gedoe.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 5minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 5minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 1 liter rode wijn droog, krachtig
- 2 kaneelstokken
- 1 koffielepel kruidnagels
- 1 koffielepel steranijs of piment
- 1 grote sinaasappelschil
- 1 grote citroenschil
- 3 eetlepels Suiker
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Giet de rode wijn in een steelpan. Voeg de fruitschillen en kruiden toe.
- Laat zachtjes opwarmen, zonder aan de kook te brengen.
- Roer de suiker in de hete wijn. Controleer of meer suiker gewenst is.
- Laat 20 minuutjes zachtjes warmen (niet koken!) zodat de smaken kunnen vrijkomen.
- Serveer de glühwein in hete glazen en versier naar wens (kaneelstokjes, plakjes sinaas, kersen, steranijs,...).
Share this Recipe
Speak Your Mind