Groentes vullen is een leuke en comfortabele manier om wat originaliteit door je bereidingen te jagen. In dit recept presenteert Piet Huysentruyt een mooi voorbeeld van zomerse comfortfood. Hij vult tomaten met varkensgehakt, aangevuld met stukjes mozzarella en pasta. Lekker, eenvoudig en kindvriendelijk!
Groentes vullen is een leuke en comfortabele manier om wat originaliteit door je bereidingen te jagen. In dit recept presenteert Piet Huysentruyt een mooi voorbeeld van zomerse comfortfood. Hij vult tomaten met varkensgehakt, aangevuld met stukjes mozzarella en pasta. Lekker, eenvoudig en kindvriendelijk!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 bol mozzarella
- 500 gram varkensgehakt
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook geplet
- 2 eetlepels gesnipperde peterselie
- Italiaanse kruiden gedroogd
- 4 grote tomaten
- 400 gram pasta krulletjes, macaroni,...
- 1 plantje basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de mozzarella uitlekken en versnijd in kleine stukjes.
- Meng mozzarella, peterselie, sjalot, de helft van de knoflook, Italiaanse kruiden, peper en zout door het gehakt.
- Halveer de tomaten of snijd het hoedje eraf. Lepel het vruchtvlees er zorgvuldig uit (maar bewaar het).
- Kruid de uitgeholde tomaten met wat peper en zout. Lepel er dan het gehakt in tot de tomaten goed vol zitten.
- Schik de tomaten in een ovenschaal en laat 25 à 35 minuten garen in een voorverwarmde oven (180°).
- Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit het teentje look samen met het vruchtvlees van de tomaten.
- Roer de pasta samen met wat vers gesnipperde basilicum door de tomatensaus. Serveer met de gevulde tomaten. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind