VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Gevulde tomaten met varkensgehakt (Piet Huysentruyt)
Groentes vullen is een leuke en comfortabele manier om wat originaliteit door je bereidingen te jagen. In dit recept presenteert Piet Huysentruyt een mooi voorbeeld van zomerse comfortfood. Hij vult tomaten met varkensgehakt, aangevuld met stukjes mozzarella en pasta. Lekker, eenvoudig en kindvriendelijk!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de mozzarella uitlekken en versnijd in kleine stukjes.
  2. Meng mozzarella, peterselie, sjalot, de helft van de knoflook, Italiaanse kruiden, peper en zout door het gehakt.
  3. Halveer de tomaten of snijd het hoedje eraf. Lepel het vruchtvlees er zorgvuldig uit (maar bewaar het).
  4. Kruid de uitgeholde tomaten met wat peper en zout. Lepel er dan het gehakt in tot de tomaten goed vol zitten.
  5. Schik de tomaten in een ovenschaal en laat 25 à 35 minuten garen in een voorverwarmde oven (180°).
  6. Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  7. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit het teentje look samen met het vruchtvlees van de tomaten.
  8. Roer de pasta samen met wat vers gesnipperde basilicum door de tomatensaus. Serveer met de gevulde tomaten. Smakelijk!