Aan pasta denken we niet snel als een feestelijk hapje. Pasta is een geschikte maagvuller, daarom is het sneller een voorgerecht en vooral een hoofdgerecht. Door gebruik te maken van orzo (fijne pasta ter grootte van een rijstkorrel) kan je de portie wel klein en feestelijk houden. Met een romig spinaziesausje, kerstomaatjes, gedroogde worst en mozzarella maak je een klein, schattig hapje klaar dat alleen al dankzij de kleuren perfect past op een kerstfeestje.
Aan pasta denken we niet snel als een feestelijk hapje. Pasta is een geschikte maagvuller, daarom is het sneller een voorgerecht en vooral een hoofdgerecht. Door gebruik te maken van orzo (fijne pasta ter grootte van een rijstkorrel) kan je de portie wel klein en feestelijk houden. Met een romig spinaziesausje, kerstomaatjes, gedroogde worst en mozzarella maak je een klein, schattig hapje klaar dat alleen al dankzij de kleuren perfect past op een kerstfeestje.
Servings | Prep Time | Cook Time |
6personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
6personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 250 gram orzo
- 250 gram spinazie
- 2 dl room
- 2 teentjes knoflook
- 1 koffielepel mierikswortel (bokaal)
- 60 gram droge worst
- 1 handvol kerstomaten
- 125 gram mozzarella
- olijfolie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- nootmuskaat
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Gaar de orzo volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
- Plet ondertussen de teentjes knoflook. Stoof aan in een scheutje olijfolie (laat niet verbranden!).
- Voeg de spinazie toe en laat slinken. Overgiet dan met de room en laat eventjes indikken.
- Breng de spinazieroom op smaak met de mierikswortel, Italiaanse kruiden, nootmuskaat, peper en zout.
- Versnijd de droge worst in hapklare stukjes. Halveer de kerstomaatjes.
- Roer de gegaarde pasta, worst en kerstomaatjes door de saus. Haal meteen van het vuur.
- Verdeel de pasta over ovenvaste kommetjes. Leg er enkele stukjes mozzarella op en schuif onder de grill. Laat even grillen tot de kaas goudbruin is en serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind