Hoewel oesters absoluut niets nodig hebben om een heerlijke hapje of voorgerechtje te zijn, kan je ze net zo goed bereiden. Een heerlijk eenvoudige manier is ze gratineren: met een scheutje wijn en een beetje kaas heb je een heerlijk feestelijk hapje klaar zonder veel werk.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de boter zacht worden. Open ondertussen, voorzichtig, de oesters. Maak ze los en giet het vocht weg.
- Hak de peterselie fijn. Meng samen met de Parmezaanse kaas, een snuifje peper en een beetje zout door de zachte boter.
- Schik de geopende oesters op een ovenrooster en zet de grillstand van je oven aan.
- Besprenkel de oesters met een beetje witte wijn (of champagne). Verdeel daarna de boter met kaas over de oesters.
- Laat de oesters enkele minuten grillen, tot ze mooi gekleurd zijn.
- Versier met enkele plukjes peterselie en serveer warm. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind