Hoewel het minder voor de hand ligt kan je uiteraard ook hartige pannenkoekjes maken. Dit kan een leuke manier zijn om je ontbijt of lunch origineler en gevarieerder te maken. Maar ook als bijgerecht zijn hartige pannenkoekjes heel leuk. In dit recept gaan we aan de slag met courgettes: lekker én gezond.
Hoewel het minder voor de hand ligt kan je uiteraard ook hartige pannenkoekjes maken. Dit kan een leuke manier zijn om je ontbijt of lunch origineler en gevarieerder te maken. Maar ook als bijgerecht zijn hartige pannenkoekjes heel leuk. In dit recept gaan we aan de slag met courgettes: lekker én gezond.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 600 gram courgette
- 1 teen knoflook
- 4 lente-uitjes
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 1 bosje peterselie
- 1 citroen
- 4 eieren
- 150 gram volle yoghurt
- 60 gram bloem
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Rasp de courgette fijn en hak de lente-uitjes in fijne ringen.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de geraspte courgette en lente-uitjes aan met het geplette teentje look, de komijnzaadjes en wat gesnipperde peterselie.
- Laat de courgette enkele minuten garen. Fris op met wat citroenzeste en kruid voldoende met peper en zout.
- Laat de gebakken courgette afkoelen en goed uitlekken in een zeef (knijp eventueel een beetje uit).
- Meng de eieren met de yoghurt, bloem en afgekoelde courgette. Roer goed om.
- Bak het beslag in delen aan (in boter of olijfolie) tot mooie pannenkoekjes. Laat aan elke kant een drietal minuten bakken. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind