Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 35minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
35minuten |
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 4 boerenworsten
- 0,5 liter bruine fond
- boter
- peper en zout
- kaassaus (mornaysaus)
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 5 dl melk
- 20à gram gemalen kaas Gruyère, Emmentaler
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de bloemkool in roosjes. Stoom of gaar in lichtgezouten water. Verwarm de oven voor op 190°.
- Schil de aardappelen en breng aan de kook in gezouten water.
- Maak de kaassaus door de boter te laten smelten en er de bloem door de kloppen (roux).
- Laat nog even warmen op het vuur (zo verdwijnt de bloemsmaak) en roer dan de melk onder de roux. Roer constant tot een smeuïge, witte saus.
- Werk de saus af door de gemalen kaas toe te voegen en af te kruiden met voldoende nootmuskaat, peper en zout.
- Doe de gegaarde bloemkoolroosjes in een ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Laat enkele minuten gratineren in de oven.
- Bak ondertussen de worsten gaar op een matig vuur in een pan in een klontje boter.
- Giet het overtollige vet uit de pan en voeg de bruine fond toe. Roer alle aanbaksels los en laat nog even inkoken. Kruid met peper en zout.
- Serveer de gegratineerde bloemkool met worst, gekookte aardappelen en jus. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind