Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
24koekjes | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
24koekjes | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 75 gram boter
- 100 gram lichtbruine suiker
- 1 ei
- 2 rijpe bananen
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 1 theelepel Kaneel
- 1 snuifje zout
- 50 gram rozijnen of stukjes chocolade, of stukjes noot,...
Porties: koekjes
Ingrediënten
Porties: koekjes
|
Instructies
- Smelt de boter op laag wattage in de microgolfoven.
- Roer de suiker grondig door de gesmolten boter.
- Voeg het ei toe en klop goed op.
- Prak de bananen met een vork en meng samen met de (gezeefde) bloem, wat kaneel en een snuifje zout door het beslag.
- Voeg, desgewenst, de rozijnen (of iets anders) toe en meng nog een laatste keer goed door.
- Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) op 175°.
- Schik op twee bakplaten een vel bakpapier (of werk in 2 ladingen).
- Lepel bolletjes deeg op de vellen bakpapier. De basisverhouding van dit recept mikt op 24 koekjes, verdeel dit aantal over beide bakplaten en laat voldoende ruimte zodat de koekjes kunnen uitzetten.
- Laat elke lading 10 tot 15 minuten bakken. De koekjes zijn klaar wanneer ze nét beginnen te kleuren en droog zijn wanneer je ze aanraakt.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster en tast toe. Bewaar de koekjes in een doos met deksel zodat ze lekker mals blijven. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind