VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/5 (6 votes cast)
Bananenkoekjes
Heb je enkele (over)rijpe in de fruitschaal liggen? Gooi ze niet weg, je kan er makkelijk lekkere maar eenvoudige koekjes van maken die perfect zijn als tussendoortje.
Porties Prep Tijd
24koekjes 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
24koekjes 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de boter op laag wattage in de microgolfoven.
  2. Roer de suiker grondig door de gesmolten boter.
  3. Voeg het ei toe en klop goed op.
  4. Prak de bananen met een vork en meng samen met de (gezeefde) bloem, wat kaneel en een snuifje zout door het beslag.
  5. Voeg, desgewenst, de rozijnen (of iets anders) toe en meng nog een laatste keer goed door.
  6. Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) op 175°.
  7. Schik op twee bakplaten een vel bakpapier (of werk in 2 ladingen).
  8. Lepel bolletjes deeg op de vellen bakpapier. De basisverhouding van dit recept mikt op 24 koekjes, verdeel dit aantal over beide bakplaten en laat voldoende ruimte zodat de koekjes kunnen uitzetten.
  9. Laat elke lading 10 tot 15 minuten bakken. De koekjes zijn klaar wanneer ze nét beginnen te kleuren en droog zijn wanneer je ze aanraakt.
  10. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en tast toe. Bewaar de koekjes in een doos met deksel zodat ze lekker mals blijven. Smakelijk!