De lente staat op culinair vlak synoniem voor asperges. Deze typische lekkernij van bij ons kan je op heel veel manieren klaarmaken. De aanpak in dit recept is eenvoudig en toch verrassend. De groene en witte asperges komen helemaal tot hun recht onder een dun laagje kaassaus dat gegratineerd wordt met fijne stukjes hesp. Ook lekker als voorgerechtje!
De lente staat op culinair vlak synoniem voor asperges. Deze typische lekkernij van bij ons kan je op heel veel manieren klaarmaken. De aanpak in dit recept is eenvoudig en toch verrassend. De groene en witte asperges komen helemaal tot hun recht onder een dun laagje kaassaus dat gegratineerd wordt met fijne stukjes hesp. Ook lekker als voorgerechtje!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 500 gram witte asperges
- 500 gram groene asperges
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 0,4 liter melk
- 100 gram gemalen kaas
- 4 plakken beenham
- 1 handvol gesnipperde bieslook
- nootmuskaat
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de asperges en snijd de harde uiteindes weg. Kook beetgaar in gezouten water.
- Smelt ondertussen de boter en roer er de bloem door tot een roux. Voeg de melk stelselmatig toe, verwarm op een zacht vuur en roer goed.
- Werk de saus af met nog wat kookvocht van de asperges, een beetje gemalen kaas, peper, zout en voldoende nootmuskaat.
- Smeer een ruime ovenschaal in met boter. Schik de gegaarde asperges afwisselend naast elkaar.
- Overgiet de stelen van de asperges met de kaassaus. Bestrooi daarna met de rest van de gemalen kaas.
- Versnijd tot slot de plakjes hesp in stukjes en verdeel over de ovenschotel.
- Laat 10 tot 15 minuten gratineren in een voorverwarmde oven (180°).
- Bestrooi net voor het opdienen mebieslook. Lekker met brood, puree of gewoon zo. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind