Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- Soep
- 1 ananas
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels currypoeder
- 2 cm gember
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 handvol snijbonen
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 4 lente-uien
- 400 ml kokosmelk
- 600 ml groentebouillon
- 1 handvol bladpeterselie
- arachideolie
- 16 scampi
- 1 theelepel currypoeder
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de ananas en versnijd in hapklare blokjes.
- Snipper de ui en paprika in fijne stukjes. Stoof de ui aan in een scheutje arachideolie.
- Voeg curry toe en laat even aanstoven zodat alle smaken vrijkomen.
- Schil de gember en rasp fijn. Voeg samen met de stukjes paprika en een flinke snuif cayennepeper toe aan de ui met curry.
- Versnijd de bonen in fijne stukjes en voeg samen met het merendeel van de hapklare blokjes ananas toe.
- Snipper de lente-ui fijn en roer samen met het tomatenconcentraat toe. Laat even aanbakken op een matig vuur.
- Blus met de kokosmelk en groentebouillon. Breng aan de kook en laat nog eventjes pruttelen.
- Kruid ondertussen de gepelde scampi met peper, zout en een beetje curry. Bak kort aan in een pan met een scheutje arachideolie.
- Lepel de soep in diepe borden of kommen. Werk af met de scampi, de rest van de stukjes ananas en grof gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind