VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Ananas-currysoep met scampi (Sandra Bekkari)
Liefhebbers van een exotische maaltijdsoep zullen dol zijn op deze gezonde soep van Sandra Bekkari. De zoete smaak van ananas combineert prima met de pittige kruidenmix. Scampi en flink groentjes maken het gerecht helemaal compleet.
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Lunch
,
Soep
,
Voorgerecht
Keuken
Aziatisch
,
Oosters
,
Wereldkeuken
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 6 euro
Vlees/vis/veg
Vis
Dieet
Gezonde recepten
,
Low-carb
Chef kok
Sandra Bekkari
Niveau
Beginner
,
Gevorderd
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediƫnten
Soep
1
ananas
1
ui
1
rode paprika
2
eetlepels
currypoeder
2
cm
gember
1
theelepel
cayennepeper
1
handvol
snijbonen
2
eetlepels
tomatenpuree
4
lente-uien
400
ml
kokosmelk
600
ml
groentebouillon
1
handvol
bladpeterselie
arachideolie
16
scampi
1
theelepel
currypoeder
peper en zout
Instructies
Schil de ananas en versnijd in hapklare blokjes.
Snipper de ui en paprika in fijne stukjes. Stoof de ui aan in een scheutje arachideolie.
Voeg curry toe en laat even aanstoven zodat alle smaken vrijkomen.
Schil de gember en rasp fijn. Voeg samen met de stukjes paprika en een flinke snuif cayennepeper toe aan de ui met curry.
Versnijd de bonen in fijne stukjes en voeg samen met het merendeel van de hapklare blokjes ananas toe.
Snipper de lente-ui fijn en roer samen met het tomatenconcentraat toe. Laat even aanbakken op een matig vuur.
Blus met de kokosmelk en groentebouillon. Breng aan de kook en laat nog eventjes pruttelen.
Kruid ondertussen de gepelde scampi met peper, zout en een beetje curry. Bak kort aan in een pan met een scheutje arachideolie.
Lepel de soep in diepe borden of kommen. Werk af met de scampi, de rest van de stukjes ananas en grof gesnipperde peterselie. Smakelijk!