Winter? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 12 Winter? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 12

 

Recepten - winter

Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus

Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus
Stoemp, puree op z'n Vlaams, is een heel makkelijke keuze waar je plezierig mee kan variëren. Deze smakelijke winterkost hoeft trouwens niet exclusief voor de koude maanden voorbehouden te zijn. Dit recept legt je uit hoe je een perfecte wortelpuree maakt, begeleid door kippenworst en een verrassend uiensausje.

Wortelsoep met krokante spekjes

Wortelsoep met krokante spekjes
Op een gure, winderige dag gaat er niets boven een kom dampende, zelfgemaakte soep. Deze wortelsoep zal je in geen tijd helemaal opwarmen, de krokante spekjes maken, voor de liefhebbers, het kleine festijn compleet. Dit soepje is makkelijk, gezond en in geen tijd klaar. Aan de slag!

Witloof in hespenrolletjes met kaassaus en puree

Witloof in hespenrolletjes met kaassaus en puree
Feestelijker dan deze klassieker krijg je ze niet! In elk huishouden is deze topper een graag geziene gast op tafel: smeuïge, typische kost van bij ons. Het gerecht vraagt een beetje moeite, met dit recept wordt het evenwel een fluitje van een cent.

Boerenstoofpot

Boerenstoofpot
Wanneer het buiten vriest en waait, is er niks gezelliger dan een dampende stoofpot te bereiden. Dit gerecht brengt winterse, heerlijke boerenkost zonder franjes. De pastinaak, te vaak een vergeten groente, zorgt desalniettemin voor een heerlijke, subtiele en bovenal verrassende toets. Ideaal om na een stevige wandeling met blozende kaken van te genieten in goed gezelschap.

Gestoofd konijn met Belgisch bier

Gestoofd konijn met Belgisch bier
Konijn is een graag geziene gast op heel wat Belgische tafels. Het verfijnde vlees laat zich makkelijk bereiden en kan met heel wat smaken gecombineerd worden. Dit recept vertrekt van het klassieke concept om vlees te stoven met bier. Heerlijk en toch eenvoudig!

Spruitjes met spek

Spruitjes met spek
Hoewel spruitjes lang niet door iedereen gesmaakt worden, zijn deze kleine groene kooltjes ideaal voor een smakelijk wintergerechtje. Ze zijn immers goedkoop, erg makkelijk te bereiden en bovenal gezond.