Recepten - hasselback
Entrecôte met hasselbackaardappelen

Niks mis met een klassieke steak-friet. Soms mag het echter wat origineler zijn. Dit recept brengt dezelfde, beproefde combinatie van rundsvlees met aardappelen, maar op een originele manier. Perfect in combinatie met warme of koude seizoensgroentjes en een warme saus.
Tagged With: aardappelen, alle seizoenen, bearnaise, biefstuk, entrecote, feestelijk, Frankrijk, Frans, grootmoeders keuken, hasselback, klassiek, klassieker, oven, ovengebakken, peperroom, rood vlees, rund, rundsvlees, saus, Scandinavië, seizoen, seizoensgroentjes, steak, vlees, voor elke dag, Zweden
Gepofte aardappelen met kruidenkaas, zalm en broccoli

Door aardappelen zorgvuldig in te snijden, kan je ze heerlijk klaarmaken in de oven. De bereidingswijze is bekend onder de term 'hasselback', maar laat heel wat varianten toe. In dit recept met weinig ingrediënten (handig!) gebruiken we smeuïge roomkaas op ze nog verfijnder te maken. De knapperige broccoli en gerookte zalm passen er perfect bij.
Ovengebakken kruidenaardappellen op Duitse wijze

Deze kruidige en smeuïge aardappelen doen je ongetwijfeld denken aan de klassieke "Hasselback potato" uit Zweden. Het idee is hetzelfde, met witbier en rundsbouillon maak je er een lekkere Duitse variant van.
Tagged With: aardappel, aardappellen, barbecue, bier, bijgerecht, boter, bouillon, Duits, Duitsland, feestelijk, hasselback, hasselback potato, kruidenaardappel, kruidenboter, oven, patat, patatten, peper, rundsbouillon, witbier, zout, Zweden, Zweeds