Thaise gehaktballetjes? Het beste recept vind je hier! Thaise gehaktballetjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Thaise gehaktballetjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.1/5 (7 votes cast)
Thaise gehaktballetjes, 3.1 out of 5 based on 7 ratings
Thaise gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.
Thaise gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.
Servings Prep Time Cook Time
6personen 15minuten 10minuten
Servings Prep Time
6personen 15minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Snipper de sjalot extra fijn en plet het teentje knoflook. Schil en rasp het stukje gember. Hak de korianderblaadjes fijn.
  2. Doe het gehakt in een ruime mengkom. Vul aan met de gesnipperde sjalot, geplette knoflook, geraspte gember, koriander, currypasta, ei en paneermeel. Meng grondig.
  3. Rol gehaktballetjes ter grootte van een kleine pingpongbal.
  4. Verhit een scheut olie (of een klontje boter) in een ruime pan. Bak de balletjes gedurende enkele minuten tot ze rondom bruin zijn.
  5. Snipper ondertussen de lente-uien en laat ze op het eind nog heel even meebakken.
  6. Serveer de gehaktballetjes warm en met een pittig sausje naar wens. Smakelijk.
Share this Recipe

Speak Your Mind

*