Een sappig gebraad is heerlijke winterkost. De oven doet al het werk terwijl jij je helemaal kan focussen op lekkere garnituren. Colruyt presenteert in dit gerecht een smakelijke manier om naast een Ardeens gebraad (lichtjes gerookt) smeuïge champignons en kroketjes te serveren. Ideale zondagse kost!
Een sappig gebraad is heerlijke winterkost. De oven doet al het werk terwijl jij je helemaal kan focussen op lekkere garnituren. Colruyt presenteert in dit gerecht een smakelijke manier om naast een Ardeens gebraad (lichtjes gerookt) smeuïge champignons en kroketjes te serveren. Ideale zondagse kost!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
Ingrediënten
- 800 gram Ardeens gebraad
- 750 gram champignons
- 4 (half)gedroogde kerstomaatjes
- 80 gram kruidenkaas
- 0,5 dl room
- 20 kroketten
- 3 takjes peterselie
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Leg het gebraad in een beboterde ovenschaal. Leg er enkele plakjes boter op en laat een kwartier garen op 200°. Verlaag nadien de oven naar 180° en laat nog 45 minuten bakken.
- Halveer ondertussen de champignons, hak de peterselie fijn en versnijd de tomaatjes in fijne reepjes.
- Verhit ongeveer twee eetlepels van de kerstomaatjes in een ruime pan (of gebruik olijfolie). Roerbak de champignons en reepjes tomaat.
- Dek de champignons af en laat nog tien minuten stoven op een zacht vuur.
- Voeg de kruidenkaas toe aan de champignons en laat zachtjes smelten. Voeg room toe en laat nog even indikken tot de saus naar wens is.
- Werk de champignons af met de gesnipperde peterselie en voldoende peper/zout.
- Versnijd het gebraad in fijne plakjes en serveer met de romige champignons en gefrituurde kroketjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind